bu yıl ağırlıklı olarak yönümüz Batı’ya… 23 Nisanın Perşembeye gelişini çalışanların lehine değerlendirmek istedik… tarih ve tabiat iç içe…
Duyuru : sevgili arkadaşlar,“…yükler ağır, beden yorgun… o halde soluklanmak gerek…”güzellikler ile dolu bir yılın öncelikle ülkemiz için gerçek olmasını diliyorum…
bu duygu ve düşünce ile bu yılın ilk gezisini duyurmak istedim… bu gezide 40 kişilik kontenjanımız vardır… 1 adet 47 kişilik otobüs kullanacağız… konfor ve ihtiyaç olabilir düşüncesi ile 7 koltuk boş bırakacağız… “first come first serve” mantığı elbette geçerli…

bu yıl ağırlıklı olarak yönümüz Batı’ya…
bu arada takvimlerinize bir tarihi daha işaretleyin… Yedinci HEP50 için rotamız bu kez Gelibolu ve Çanakkale olacak… 9-11 Ekim 2015 tarihlerinde yakın tarihimizin en şanlı kahramanlık öyküsünü, “asla dönmeyi düşünmeyenlerin” ve “karargahlarını kalplerimize taşıyanların” destanlarını insanlığın savaşı yendiği topraklarda dinlemek ve yaşamak için orada olacağız… duyuru Nisan ayında…
uzun zamandır konuştuğumuz ama kapsamı ve süre uzunluğu nedeni ile bugüne kadar gerçekleştiremediğimiz Trakya gezimizin Kırklareli-Edirne bölümünü aşağıdaki program dahilinde gerçekleştirmek istiyoruz… doğal, tarihi bütün ilgi noktalarında bulunup, yöresele dokunacak şekilde bir program oluşturmaya çalıştık… ve doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkan Kırklareli, tarihi yapıları ile öne çıkan Edirne…
gezi tarihinin belirlenmesinde, üniversite sınavlarının Mart ve Haziran’da olması, ve halen 😆  varsa çalışanlarımız için 23 Nisan tatili avantajı, gezi süresinin belirlenmesinde ise; uzun Trakya rotasının iki kısma ayrılarak yapılması göz önünde bulundurulmuştur…
Kırklareli-Edirne programımız ana hatları ile şöyledir : (yeme-içme/diğer alt detaylar halen çalışılmakta)
22 Nisan Çarşamba 
Saat 22.00’de Ankara’dan hareket ve gerekli molalarla önce saat 02.30’da İstanbul Anadolu – 03.00’de İstanbul Avrupa katılımcıları ile buluşma ve TEM Otoyolundan sabah saatlerinde Çerkezköy, Saray istikametinden Kıyıköy’e varış ve otelimize yerleşme.
23 Nisan Perşembe
Sabah kahvaltısından sonra Rumca ismi midye olan Kıyıköy gezimize başlıyoruz. Papuç ve Kazan derelerinin ortasında yeşille mavinin kucaklaştığı Kıyıköy’den Karadeniz seyri sonrası 9.yy Bizans Kaya kiliselerinin güzel bir örneği olan Aya Nicola Manastırının (Kaya oyma manastır) görülmesi. Kazan ve Papuç derelerinin denize döküldüğü muhteşem sahilde gezinti ardından Vize’ye hareket Kale ve Ayasofya kilisesinin ziyaret edilmesi. Ardından öğle yemeği. Yemekten sonra İğneada’ya varış tarihi Limanköy Deniz Fenerini görme imkanı. Bulgaristan sınırında ki Beğendik Köyü ziyareti İğneada’ya dönüş otele yerleşme ve Zeynepcan 😀 ve arzu edenler için denize girme imkanı.Otelimiz : İğneada Resort Hotel & Spa http://www.igneadaresort.com
24 Nisan Cuma

Sabah kahvaltısının ardından muhteşem bir doğal güzelliğe sahip İğneada longozu’na hareket. Belli bir noktadan sonra aracımızda ayrılıp yürüyüşe başlıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüş. Istranca ormanların sularıyla oluşan Mert gölü, Erikli gölünü görme imkanı. Öğle yemeği molası(Barbekü veya yerel salaş balık lokantaları olabilir…) Ardından aracımıza dönüş belli bir noktaya kadar aracımızla yolculuk. Küçük transfer araçlarına geçiş. Trakya’nın en uzun mağarası olan Dupnisa mağarasına varış. Yan kolları Fosil, ana sistemi Aktif mağaranın gezilmesi. Ardından Kırklareli’ne hareket. Hızır Bey Camii ve Bedesteninin görülmesi. Kırklar Anıtı, Kırklareli Müzesi ve İstasyon Caddesinin görülmesi sonrasında Edirne’ye hareket otele yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.
Otelimiz : Margi Hotel http://www.margiotel.com/
25 Nisan Cumartesi 

Sabah kahvaltısından sonra Edirne şehir gezimize Karaağaç bölgesinden başlıyoruz. Tunca ve Meriç nehirleri üzerinden Karaağaç bölgesine geçiş. Yunanistan sınır kapımız olan Pazar Kule Sınır Kapısına varış. Sınır kapısının görülmesi ardından Karaağaç merkeze hareket. Karaağaç tren istasyonu ve Lozan Anıtı’nın gezilmesi ardından Trakya Üniversitesi tarafından restore edilerek günümüzde Sağlık Müzesi olarak hizmet veren II. Beyazıt Külliyesi, Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Saray içi’ Adalet Kasrı gezileri ardından Mimar Sinan’ın Ustalık Eserim dediği Selimiye Camii ve Ali Pasa Bedesteni gezilerinden sonra öğle yemeği için serbest zaman. Yemekten sonra 3 Şerefeli Cami; Eski Camii, Makedonya Kulesi ve Arkeolojik Park gezileri sonrası Şükrü paşa anıtının gezilmesi ve otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama. 
Otelimiz : Margi Hotel http://www.margiotel.com/
26 Nisan Pazar 

Sabah kahvaltısından sonra Babaeski’ye hareket. Cedit Ali Pasa Camii, Sinan Köprüsü’nün gezilmesinden sonra Lüleburgaz’a hareket. Lüleburgaz’da Sokullu Mehmet Pasa Külliyesi gezisinden sonra ve TEM Otoyolundan önce İstanbul ve devamında akşam saatlerinde Ankara’ya varış.
NASIL YAPACAĞIZ:
1. Öncelikle bu günleri takvimimizde işaretleyerek beyanda bulunacağız.
2. Oda eşleşmelerini yapanlar bildirebilir. Ben daha sonra single kalanları bildireceğim. Herkes oradan eşleşmelerini yapabilir.
3. Katılımlarınızı/niyet beyanınızı lütfen en geç 16 Ocak 2015’e kadar bildiriniz.
4. Kendini bizden kabul eden eş-çocuk-arkadaş durumu tamamen serbest.
5. Ödemeler ve diğer detaylar ile ilgili olarak bilgiyi daha sonra duyuracağım. otel ödemeleri 20.Şubat.2014’e kadar yapılacaktır.“…siz yaşamınıza dair plan yapmıyorsanız yaşam sizin için asla plan yapmıyor…”

bahanelere sığınmayın… 3 aydan fazla zaman var… her şeyinizi ona göre ayarlayın ve bugünleri kendinize ayırın …
sağlıklı günlerde görüşmek dileği ile…
sevgiler,
kamil ayrancıoğlu
Yer : KIRKLARELİ-EDİRNE
Tarih : 23-24-25-26 Nisan 2015 Perşembe-Cuma-Cumartesi-Pazar
Katılanlar : Ahmet Başcı, Alev Coşkun Sungu, Ali Can Erkin, Aliye Tülin Özerkliğ, Alper Sinan Kayaalp, Attila Bayer, Aylin Akpınar, Ayten Merki Özgökçen, Belma Arcan, Berna Kayaalp, Beyazıt Şener, Burhan Tarık Oranç, Cumhur Hakan Özerkliğ, Defne Dursunkaya, Dilek  Hepgüler,Ece Acarlar Tengirşek, Edibe Bezircilioğlu, Emine Mehlika Aktaş, Esin Çiftçioğlu, Fahir İzat, Fatma Aslı Baycan, Figen Uğur, Füsun Akbıyık Erkin, Füsun Mutaf, Gülhis Başcı, Gülten Halıcı, Haluk Yeğenoğlu, Hayri Beygü Solmaz, Kamil Ayrancıoğlu, Makbule Şebnem Bora, Mehmet Sacit  Sungu, Melek Yargıcı Şener, Mine Menemenli Oranç, Mustafa Uğur, Müge Gün Eryılmaz, Nedime Hülya Budak Kemahlı,Nur Yeğenoğlu, Osman Bora, Rukiye Zeynepcan Solmaz, Selime Berna Özgüven İzat, Serap Çuhadaroğlu, Sevgin Özdemir Berk, Sevinç Müftüoğlu Yılmaz, Sevtap Çelebi Bora, Suzan Çalışkan, Ülker Karamullaoğlu, Yusuf Oruç Karamullaoğlu, Zafer Dursunkaya
 
 
 
Geziden : Nisan karının yağdığı nadir bir dönemde akşam saat 21.00 de yola düştük Ankara’dan… Kızılcahamam’a gelmeden başlayan yağmur ilerledikçe lapa lapa kara dönüştü… Usta kaptanlar sayesinde tek mola vererek tam zamanında İstanbul katılımcılarını planlanan noktalardan aldık… Uğur ve Şener’lerin biraz daha uyumalarına olanak sağlamak için erken mola vererek Çerkezköy’e sabah 4.00 te vardık… Onların katılımı sonrasında rahat ve yağışsız bir ortamda sabah 6.30 da İğneada’da güneşin doğuşuna şahitlik ettik… Hazır odalarımıza giriş ve otelde kahvaltı yaptıktan sonra saat 10.00 da bölge turumuza yerel rehber Halil Bey’in eşliğinde başladık… İlk olarak Longoz ormanı gezimizi yaptık… Mert Gölü ziyareti sonrasında HamdiBey köyünde yapılan Boşnak börekleri ile ayran-çay eşliğinde Sislioba Balkan Köyünde hafif öğlen yemeğimizi aldık… Sonrasında Limanköy Fransız Feneri ziyareti yapıldı. Beğendik Köyü Rezve deresi Bulgaristan Sınırına gittik. İğneadaya dönüşte hafif öğlen yemeğinden mutlu olmayan oldukça fazla sayıda kişi yerel köfte ve balık ile eksiğini tamamladı.  Otel’in havuz, sauna, jakuzi üçgeninde vakit geçirdikten sonra akşam yemeğimizi otelde aldık… Bir sahil kahvesinde basket maçı seyrederken çay ve kahvelerimizi yudumlayarak eğlencenin olduğu roof’a geçtik… 7 kat yukarıdan otelin zemin katının görülebildiği cam pistten önceleri ürktük, ama müziğin teşvik ve tahriki ile ufaktan ufaktan pistte kalabalıklaşmaya başladık… Sabah programının erken olması nedeni ile çok geç olmadan saat 12 civarında geceye noktayı koyduk…

İkinci gün kahvaltı sonrası Demirköy’e doğru yola çıktık… İlk gördüğümüz fırından simitlerimizi almayı unutmadık… Burada rehberimiz Doğal Hayatı Koruma Derneği bölge sorumlusu Sırrı bey ile buluşarak Dupnisa Mağarasına yollandık… Islak ve kuru mağara ziyaretleri sonrasında yemyeşil bir doğada ve akan su eşliğinde çay ve simit ile ara öğünümüzü yaptık…  Öğle yemeğimizi Yenice Kerimoğlu tesislerinde ölene kadar et ürünleri yemek şeklinde yaptık… Artık rota Kırklareli idi… Gör beni al beni caddesi turundan sonra müze ziyareti ve dibek kahvesi molası ve Yayla Mahallesi gezisi ile Kırklareli turumuzu yaptık ve fakat henüz 10.000 km deki otobüsümüz arızalandı… Çok kısa sürede sorun çözüldü ve Sırrı Bey ile vedalaşarak Edirne’ye yola koyulduk.  Saat 18 civarında Margi Otel’e giriş yaparken bizleri sevgili Ahmet Başçı’nın dünürü Mehmet Tan ve ailesi Edirne sabunu, Keçecizade badem ezmesi ve yerel kültür haritasından oluşan bir hediye seti ile karşılıyordu… Hemen toparlanarak ilk akşamın kısa kültür turunu Mehmet Bey’den büyük bir keyif ile dinledik… Akşam Gazi baba meyhanesinde müzik eşliğinde eğlence vardı…  Klarnetçi’nin mahareti herkese dudak ısırttı.  Gece yarısı ayrılarak istirahate çekildik…

Üçüncü gün yine erken başladı… 8.30 da buluşarak Mehmet Bey’in liderliğinde Edirne turumuza başladık… Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Kale burcu gezilerinden sonra Keçecizade’de alışveriş molası verildi… Sonrasında ıı.Beyazıt Külliyesi, Sarayiçi ve Hıdırbaba tabyası ziyaretleri gerçekleştirildi… Öğle yemeğimiz öncesi 30 dk.lık bir şehir turu yapıldı.  Eski Türkocağı binası, Edirne’de restore edilen ama cemaati olmayan sinagog ziyareti yapıldı… Osman Usta’da alınan öğle yemeğinde menü tabiki ciğer ve köfte idi… Yemek sonrası Bulgar Kilisesi ziyareti ve tarihi Edirne lisesi ziyareti yapıldı… Meriç nehrinin karşı tarafında yer alan ve fakat Lozan anlaşması ile bize bırakılan Karaağaç, şimdilerde Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hizmet veren eski Gar  binası ve Lozan anıtı ziyareti yaptık… Çay-kahve molası sonrasında şarap tadımı için yerel bir üretim yerine gittik… Ufaktan demlenme sonrasında o akşam yemeğimizi alacağımız Meriç kıyısında yer alan Villa restoranda günü tamamladık.  Mehmet Bey’in doğum günü için hazırladığımız pasta sürprizi ve canlı müzik eşliğinde sirtaki denemeleri akıllarımızda yer etti…

Son günümüz yine erken başladı…  Hedef Selimiye Camii idi…  Mehmet Bey’in detaylı ve doyumsuz anlatımı ile Mimar Sinan’ın ustalık eserini doyasıya gezdik…  Sonrasında vedalaşma başladı… Önce Mehmet Bey ve ailesi ile vedalaştık… saat 10.30’da yola koyulduk… Çok sıkıntılı olmayacak şekilde Fatih Köprüsüne eriştik ve birinci grup İstanbulluyu indirdik… Kavacık’ta 2. grup ve Ataşehir’de 3. grubu indirerek Ankara yoluna çıktığımızda saat 15.30 idi…

Sıkıntısız geçen bir seyahat sonrasında saat 21.00’de başladığımız noktada kalanlarla vedalaşıyorduk…

Resimlerden bir seçme aşağıda…  Sağlıklı güzel günlerde görüşebilmek en temel dileğimiz…

RENKLİ : DSC_0351 DSC_0389 DSC_0431 DSC_0471 DSC_0505 DSC_0734 DSC_0797 DSC_1131 DSC_0758 DSC_0798 DSC_0176